Nieuwe HPE Aruba Access Points: Revolutie in Zorgtechnologie

In de steeds evoluerende wereld van zorgtechnologie is het cruciaal om te beschikken over de nieuwste en meest betrouwbare apparatuur. HPE Aruba heeft recent de 730 Series Wi-Fi 7 Campus Access Points geïntroduceerd, een innovatie die bijzonder waardevol kan zijn voor de zorgsector. Met geavanceerde functies zoals sub 1 meter nauwkeurige locatiebepaling, biedt deze nieuwe serie access points een breed scala aan voordelen die zorginstellingen helpen om hun diensten te verbeteren en efficiënter te werken.

Waarom Nauwkeurige Locatiebepaling Cruciaal is voor de Zorg

Een van de meest indrukwekkende kenmerken van de 730 Series is de sub 1 meter nauwkeurige locatiebepaling. Deze functie is niet alleen een technologische prestatie, maar biedt ook tal van praktische voordelen voor de zorgsector.

1. Patiëntveiligheid:
Nauwkeurige locatiebepaling betekent dat zorgverleners altijd precies kunnen weten waar patiënten zich bevinden. Dit is essentieel voor het waarborgen van de veiligheid, vooral voor patiënten die risico lopen op vallen of dwalen. In noodsituaties kan snel worden gereageerd doordat exact bekend is waar de patiënt zich bevindt.

2. Efficiëntie in het Vinden van Medische Apparatuur:
In een drukke zorgomgeving is het van groot belang om snel toegang te hebben tot medische apparatuur zoals infuuspompen en rolstoelen. Met de geavanceerde locatiebepalingstechnologie van de 730 Series kunnen deze apparaten eenvoudig en snel worden opgespoord, wat kostbare tijd bespaart en de efficiëntie verhoogt.

3. Personeelsbeheer:
Het kunnen lokaliseren van personeel in real-time is cruciaal voor een optimale inzet van middelen, vooral tijdens kritieke momenten. Dit zorgt ervoor dat de juiste personen op het juiste moment op de juiste plaats zijn, wat de algehele zorgkwaliteit en responstijd verbetert.

4. Verbeterde Workflow:
Door het optimaliseren van routes en het verminderen van zoektijden voor apparatuur, kan de workflow in zorginstellingen aanzienlijk worden verbeterd. Dit leidt tot een soepelere operatie en minder stress voor zorgverleners, wat uiteindelijk ten goede komt aan de patiënten.

Technologische Voordelen van de 730 Series

Naast de voordelen voor locatiebepaling, biedt de 730 Series een reeks technologische innovaties die bijdragen aan de betrouwbaarheid en prestaties van het netwerk in zorginstellingen.

Ultra Tri-band Filtering: De 730 Series maakt gebruik van gepatenteerde ultra tri-band filtering, wat zorgt voor 30% meer capaciteit in de 6 GHz band. Dit betekent minder interferentie en betere prestaties, zelfs in omgevingen met hoge dichtheid.

Flexibele Radio's: De flexibele radio's kunnen worden aangepast voor dual 5 GHz of dual 6 GHz, afhankelijk van de behoeften van uw netwerk. Dit zorgt voor maximale flexibiliteit en aanpassing aan uw specifieke netwerkvereisten.

Maximale Data Rate: Met een maximale data rate tot 14.4 Gbps biedt de 730 Series ongeëvenaarde snelheid en prestaties, wat essentieel is voor het ondersteunen van de vele verbonden apparaten in een moderne zorgomgeving.

Sterke Beveiliging: Beveiliging is van het grootste belang in de zorgsector. De 730 Series ondersteunt WPA3, Enhanced Open, WPA2-MPSK en MACsec voor sterke encryptie en authenticatie, wat zorgt voor een veilige en betrouwbare netwerkverbinding.

Precisielocatie: Dankzij ingebouwde GNSS, barometrische sensoren en ondersteuning voor FTM 802.11az, biedt de 730 Series sub 1 meter nauwkeurige locatiebepaling, wat van onschatbare waarde is voor toepassingen in de zorg.

Conclusie

De introductie van de HPE Aruba 730 Series Wi-Fi 7 Access Points markeert een belangrijke stap voorwaarts in zorgtechnologie. Met uitstekende functies zoals sub 1 meter nauwkeurige locatiebepaling, verbeterde prestaties, flexibele radio's en sterke beveiliging, biedt deze nieuwe serie access points alles wat zorginstellingen nodig hebben om hun netwerk te optimaliseren en de kwaliteit van zorg te verbeteren.

Lees hier meer op de site van HPE Aruba.

Bent u geïnteresseerd in hoe de 730 Series uw zorginstelling kan transformeren? Neem dan contact op met ons voor meer informatie en ontdek hoe deze innovatieve technologie uw netwerkervaring kan revolutioneren.

Terug naar nieuwsoverzicht