SIEM as a Service

Dagelijks worden we geconfronteerd met nieuws over cybercriminaliteit, zoals hackers- of ransomware-aanvallen. Organisaties dienen steeds meer voorzorgsmaatregelen te nemen, waaronder managed firewalls, antivirussoftware en training van personeel om oplettend te zijn bij het openen van e-mails of surfen op internet.

Beeld u zich in dat u 's ochtends op kantoor aankomt en alle systemen zijn uitgeschakeld en gehackt. U hoeft zich hier geen zorgen over te maken als u samenwerkt met XTRN-CARE.

Security Information and Event Management (SIEM as a Service)

In het huidige digitale tijdperk staan organisaties voor de uitdaging om hun gegevens te beschermen tegen een toenemend aantal geavanceerde cyberdreigingen. De groeiende hoeveelheid data, gecombineerd met de complexiteit van hybride infrastructuur, benadrukt de noodzaak van een centrale beveiligingsoplossing. Deze oplossing is cruciaal om het netwerkgedrag te onderzoeken en gebeurtenissen nauwlettend en effectief te monitoren.

Het gebrek aan goed opgeleid personeel leidt tot overbelasting van analisten en security operations centers, wat resulteert in een overvloed aan beveiligingsmeldingen. Hierdoor ontstaat de dringende behoefte aan weloverwogen keuzes bij het inzetten van schaarse beveiligingsresources in organisaties.

Download onze informatie brochure

Voor meer informatie over onze oplossingen kunt u vrijblijvend onze brochure downloaden.

SIEM-oplossingen bieden een effectieve manier voor organisaties om snel en nauwkeurig te reageren op beveiligingsincidenten.

Met gecentraliseerde functionaliteiten zoals detectie, classificatie, analyse, verzameling en correlatie vereenvoudigt een SIEM-oplossing real-time monitoring en probleemoplossing. In essentie versnelt een SIEM-oplossing de detectie en respons op cyberdreigingen, waardoor beveiligingsanalisten efficiënter en nauwkeuriger kunnen werken tijdens hun onderzoeken.

Ondanks deze maatregelen blijkt uit het aantal incidenten dat extra voorzichtigheid geboden is. Het is essentieel om bedreigingen snel op te merken. Hier komt Security Information and Event Management als een geavanceerde softwarematige dienst in beeld. Het SIEM traceert, analyseert en meldt afwijkende en verdachte activiteiten, waarop vervolgens snel en adequaat moet worden gereageerd. Dit stelt organisaties in staat om proactief te handelen en potentiële risico's tijdig te identificeren en aan te pakken, zelfs te midden van de groeiende complexiteit van cyberdreigingen.

Het SIEM biedt inzicht in de activiteiten en bedreigingen binnen de IT-omgeving, wat van cruciaal belang is voor IT-beveiliging. Alle gebeurtenissen in de IT-omgeving, zoals applicaties, databases, besturingssystemen, netwerken en hardware, worden vastgelegd. Zo kan een inbreuk snel worden opgemerkt en aangepakt om verdere schade te voorkomen.

Het SIEM presenteert real-time alle geregistreerde gegevens op een dashboard en vergelijkt deze voortdurend met wereldwijde bedreigingen. Dit geeft ons inzicht in alle mogelijke dreigingen, waardoor we snel en adequaat kunnen handelen.

Onze partners