XTRN-CARE vanaf heden bomenpartner van Trees for All

Bij Extern-IT willen wij graag ons steentje bijdragen aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden voor iedereen. Als bomenpartner van de non-profit organisatie Trees for All zetten wij ons in voor elke dag meer bos in de wereld.

Over Trees for All

Trees for All zet zich al bijna 25 jaar in voor een bosrijke wereld. De organisatie plant bomen in Nederland en in het buitenland via verschillende bosprojecten. De stichting heeft een CBF-erkenning en een ANBI-status.

Waarom Trees for All?

Bomen spelen een essentiële rol in het tegengaan van klimaatverandering en het behouden van biodiversiteit. Bovendien is er zonder bomen geen leven. Daarom zet Trees for All zich iedere dag in voor een bosrijke wereld. Ze planten nieuw bos, herstellen bestaand bos en maken mensen bewust van het belang van bomen. Dat doen ze aan de andere kant van de wereld, maar ook dicht bij huis. Zo werken we samen aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden voor iedereen.

Bomenparter

Duurzaamheid is een kernwaarde bij Extern-IT en een belangrijk aandachtspunt in ons bedrijfsbeleid. We begrijpen de noodzaak van collectieve inspanningen om een positieve impact op het milieu te creëren en streven ernaar om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren. Door Trees for All te steunen als bomenpartner, nemen we concrete maatregelen om duurzaamheid te bevorderen.

Door de aanzienlijke groei van de ICT-sector in de afgelopen jaren heeft deze industrie een aanzienlijke impact op het milieu gehad, met name vanwege de aanwezigheid van datacenters, netwerken en het alledaagse gebruik van elektronische apparaten. Wij zijn ons bewust van deze impact en streven er daarom naar een positieve bijdrage te leveren aan de wereldwijde inspanningen voor duurzaamheid. Wij hebben ervoor gekozen om Trees for All te steunen als bomenpartner. Dit betekent dat Extern-IT jaarlijks 100 bomen in Nederland en 100 bomen in Sulawesi plant via het programma van Trees for All, als onderdeel van onze toewijding om een positieve bijdrage te leveren aan duurzaamheid.

Onze jaarlijkse bijdrage van 200 bomen wereldwijd draagt bij aan het behoud van bossen en het herstel van ecosystemen. Deze inzet heeft niet alleen een wereldwijde uitwerking op het klimaat en biodiversiteit, maar ook op ons eigen gevoel van verantwoordelijkheid en betrokkenheid bij het milieu.

Verbetering begint bij jezelf, daarom zijn wij als Extern-IT trots om partner te zijn van Trees for All en daarbij de gezamenlijke visie van een duurzamere wereld te ondersteunen. We hopen dat onze betrokkenheid anderen zal inspireren om soortgelijke stappen te ondernemen en zich bij de beweging aan te sluiten voor een groenere, gezondere planeet. Samen kunnen we het verschil maken.
Terug naar nieuwsoverzicht